Memuaskan ?
Friday, 6 December 2013 ϟ 05:06 ϟ 0 sweets

Assalamualaikum. Hai ! I'm back bro ! HAHA. Btw, hari nie hari Jumaat ! Hari yang penuh barakah ! Juga hari sampainya result dirumahku ! huh ! Siapa kaum Adam yang pigi solat jumaat tadi ? Komen bawah nie sikit ? HAHA. 

Okey , lama sudah bha budak MRSM menunggu result sampai rumah kan ? Semenjak dua menjak nie , penuh jak TL pasal bila abang posmen mau datang rumah hantaar result kan ? Semua sebenarnya takut kan kenak ceramah oleh parents korang kan ? Chill lha bro . Sarah pun ndak sabar mau nampak result tu.Parents sarah ndak marah , sebab diorang tak faham . :'( . Yang ceramah tu , kakak sama abang jak yang marah . HAHA. Tapi , bila dorang nampak kertas niee kn sarah just senyum-senyum sinis jak. HAHA. 

Memuaskan jugaklah pointer tu . Walaupun bukan 3.5 keatas , sarah tetap okey . :') . HAHA . Sarah ndak malu okey mau bagi tengok orang result . Bawah nie komen guru homeroom dengan markah subjek .

1. Bahasa Melayu - 78--A-
2. Bahasa Inggeris - 80--A
3. Matematik - 56--C+
4. Sains Teras - 68--C+
5. Geografi - 67--B-
6. Sejarah - 61--C+
7. Pend. Agama Islam - 77--A-
8. Pend. Sivik & Kewarganegaraan - 68--B-
9. Kemahiran Hidup -  72--B+
10. Pend. Jasmani & Kesihatan - 72--B+
11. Bahasa Arab - 80 (Tidak dikira untuk PNG)
12. Pend. Senireka - 86 (Tidak dikira untuk PNG)
13. Kemahiran Sains Komputer (Tidak dikira untuk PNG)
_______________________________________________________________________
PNG : 3.33
TPNG :3.337
HAHA. Bidak kan ? Janganlah kamu bash sarah ramai-ramai okey ? :( . Yang meningkat nie majority semua kecuali Math ! :( . Haritu A . sekarang .. arhh ! Malunya ! Okey , jujur jak la , Sarah lemah subjek math . Bawah nie guru homeroom & guru subjek yang sarah lemah punya komen . Faham tak ? Pandai-pandai korang jer lha . :)

Perkembangan Sahsiah :
Sarah seorang yang bersahsiah tinggi, berdisiplin dan menghormati guru.Menurut guru-guru subjeknya , beliau agak pasif dalam kelas dan kurang menonjolkan diri . Namun begitu , Sarah sentiasa menunjukkan minat yang mendalam untuk belajar dan meningkatan potensi diri.

Laporan Akademik :
Kekuatan :
Keputusan yang memberangsangkan dalam subjek Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu & Seni reka.
Perkara yang boleh meningkatkan:
Matematik boleh ditingkatkan lagi dengan melakukan latihan tambahan . Manfaatkan cuti dengan mengulang kaji.
Disiplin:
Dari segi disiplin , Sarah tidak mempunyai masalah disiplin . Beliau sentiasa menyiapkan tugasan yang diberikan dan menghormati guru-gurunya.
HAHA. okey . Malu sangaat dengan Maths tuu . XD . Yang sarah hairan nie kan , seni reka dikatakan keputusan yang memberangsangkan ? Waaw . Sarah bukan tangan seni okey . Cuma minat jak . HAHA. Korang punya result amacam ? okey kha ? Share bha kawan . Sarah tak banyak gambar , nie jak yang ada.


HAHA, gila ! Tengok pointer tu . 3.33 jer . HAHA . Alaa, sikitnya bha . Alhamdulillah anyway . Okelah , Itu jak ehh kawan. Mau cer-cer ka ?  Contact jak sarah di twitter atau facebook . Mau link twitter & facebook? Nampak kat 'About' tu . :) . Kbaaii . Assalamualaikum . :D

Adakah Itu Peringatan Allah ?
Thursday, 5 December 2013 ϟ 04:45 ϟ 0 sweets

Assalamualaikum . Hai blogeer ! Eh , sarah bawak berita penting nie ! Terbaru ! Siapa ada pigi Cineplex Eastern Plaza dalam tanggal 3/4 December 2013 . Hari selasa/rabu . Betul kha nie berita atas ni ? Okey kha jugak kamu semua nie ?

Sarah pun baru jak dapat berita nie tadi dari Facebook. Ehh, seram pulak bha kan ? Macam takut jugak sudah mau pigi sana . Tadi Sarah baca komen-komen diorang.Diorang banyak cakap nie semua teguran Allah . Sarah pun rasa macam tu. Lepas tu sarah bagi tengok kawan . Dia pun bagitau mama nya lah . Mama nya cakap . "tulah sebab banyak maksiat sanakan" . Rasanya lha jugak kan ? Apa-apa pun . Kamu pigi sana bejalan jangan sampai ndak ingat dunia . Assalamualaikum. :)

Perancangan 10 Tahun Akan Datang
Saturday, 30 November 2013 ϟ 04:19 ϟ 0 sweets

Assalamualaikum.Selamat Malam Dunia ? Hai. I'm back Waaw ! Macam cantik je..Macam comel je..HAHA . Hei , hei ! Okey , hari nie Sarah mau share tentang perancangan Sarah 10 tahun akan datang. Kahkahkah. Nie sebab kes-kes bosanlah nie. HAHA. Harap kamurang ndak bosan baca entry saya . Apa-apa pun , Sarah mau cakap something sebelum kita mula . Cuba baca dekat kotak comel bawah nie.

Sarah sudah kembali kepada asal.Iaitu , mengguna bahasa yang sopan sikit bila menaip, Sarah tidak pakai 'aku' bila bercakap. Sebab , agak kurang ajar pulak . Next year , bila jumpa orang Sarah guna 'saya' . :)
Haha. lol. Sarah gila . :# .Ok , kita continue ya. HAHA .Ok , perancangan bila 10 tahun akan datang :

1. Mau masuk universiti luar negara.Kalau boleh di Las Vegas atau Los  Angeles.
2. English aku sudah lurus sikit . Walaupun sikit.Kan mau speaking kalau dekat luar negara.
3. Mau buka 1 shop craft / baju / aksesori / kasut. Dekat luar negara atau dalam negara.
4. Sarah mau bawak parents jalan-jalan.Dekat Mekah atau mana-mana.
5. Kalau boleh, Sarah mau belikan rumah baru untuk kami sekeluarga.
6. Bila sudah keluar universiti, mau sambung belajar kalau masih berminat.
7. Lepas belajar , mau jadi accountant.
8. Family sentiasa sihat sejahtera dan diberkati.
9. Dapat jumpa NURUL SHAHFIKAH BINTI HERMANSHAH . Bff dari darjah 4.
10. Jadi orang berguna dan taat kepada agama.

Ya Allah , kalaulah semua benda nie tercapai . Masa Sarah type semua wish nie , Sarah dah dapat bayangkan okey.Betul ! Sometime , ada lucu jugak bila dibayangkan. HAHA . Tapi apa-apa pun. Sarah tetap mau pigi ke Las Vegas atau Los Angeles. Itu tetap pigi.Letak kan impian. :') . Amin Ya Allah. Okey, apa-apa pun doakan sarah okey.Thank you kalau ada yang sudi doakan . :') . Assalamualaikum . :')




Cuba Sign Up Account Yahoo Anda
Friday, 29 November 2013 ϟ 21:15 ϟ 0 sweets

Assalamualaikum.Hai,okey . Hari nie Sarah mau kongsi sikit .... Tapi Sarah tak tahu apa nama dia nie . Tips/cerita/apa-apa yang brkaitanlah. HAHA ! Sebelum kita mula , kita mestiii... ? Pigi sini dulu >>>> Yahoo Malaysia ! . Okey , sudah ? kita sambung . Sebelum tu , lupa mau bagitau. Account yahoo nie siapa yang jak la. Kalau tiada . Cepat-cepat lari dari entry nie . Ehh, jahatnya.HAHA ! Apa-apa pun , sesiapa yang ada , kita sambung balik . Lepas tu , cuba Sign Up kamu punya account . Sudah ? Okey. Kamu nampak kha berapa banyak mesej yang kamu tak baca macam gambar di bawah nie .


Kalau yang rajin bukak email dia , takkan banyak punya macam nie.Kakak Sarah tekejut okey nampak email adeknya macam nie . Dia kata "kenapa jugak kau ndak pandai chek-chek email mu?". Lepastu Sarah jawap "Kenapa ? Ndak papa jugak kan?" . Dia diam jak . HAHA . Lepastu , Sarah pun try lha chek email Sarah . Tapi tapok-tapok . Tanpa pengetahuan kakak Sarah. HAHA . Gila ! Banyaknya .

Sarah nampak waaaaw ! semaknya nampak nombor-nombor nie. HAHA . Jadi, Sarah ambil keputusan untuk padam.Padam punya padam,banyak lagi ? Urrgghh ! Penatnya . Terus give up . Nie kes-kes lama dak bukak la nie .. Sarah punya banyak email yg tidak dibaca . Tengok gambar bawah nie.


HAHA ! Waaaaww ! Sikitnya kan ? Errmm..mau dekat juta sudah .. fuuhhh ! Apa lha nasib . Banyakkan ? Mungkin , Next year ,, cecah JUTA sudah tu sebab berapa bulan tak bukak email kan ? Kehidupan asrama memang cenggini ka ? sad life . hehe . Apa-apa pun,kamu rajin-rajin lha ya . Korang punya berapa ? cuba komen sikit ? *alahaii sibuknya aku nie :v . Bai kamu . Assalamualaikum. :)



Homework During Holiday.
Monday, 25 November 2013 ϟ 21:16 ϟ 0 sweets

Assalamualaikum.Hi, I'm back.Today 26th November 2013,Tuesday.Huuh ! Did you know my homeworks too many.Around 10/11 assignment .*like usual kasi butul inglish sa.HAHA . Sudahlah 6 folio . Aduai ! Baru majority semua mesti hand writing . Mati lha payau ! -_- . Sudahlah mau habis sudah cuti . Aku nie pemalas bha .. Macam mana mau rajin kan tangan untuk menulis . Ringankan mata untuk tidak menghadap laptop . Aduyaii ! Susahnya .. help me . Tengok gambar tu ? Banyakkan ehh? Bagiku lha banyak. 

Semua orang pun pelik kenapa time cuti-cuti begini pun masi ada homework ? Aku cuma cakap , nie kerja akan ditambah 5 atau 10 % akan ditambah dalam PNG . So , buat jak lha . Tapi, bila sudah paksakan diri untuk menulis , ehh, best pulak bha . Tapi aku rasa pelik bha,kalau pagi dengan petang susah betul aku mau buat kerja.Mau malam jugak , walaupun sudah jam 12 p.m . huh . Bila buat tu , idea datang mencurah-curah.Ndk sanggup otak ku menampung nya .. HAHA . It's true ok . Lol . Anyway , enjoy your holiday yang ndada homework dorang tu . Untuk budak MRSM Sandakan kasi siap homework kamu . Jangan ndak siap pulak , lepas tu alasannya "cikgu sorry , saya lupa ingatan dari tanggal 8.11.2013-31.12.2013" . HAHA . Take a note guys . Assalamualaikum.

Be Creative
ϟ 08:18 ϟ 0 sweets




Assalamualaikum.Hai kamu ? Bosan ehh time cuti begini . Mau jalan tu pun mau jugak lha,tapi dorang sukak ajak aku pigi Eastern Plaza(EP) bha . Nothing speacial about EP since you know about that place*kasi butul klau bi ku salah.Jadi,aku sudah jumpa satu penemuan yan baru .. Konon lha penemuan.HAHA.Aku buat lha kerja gila dekat photoscape.HAHA.Tapiii...aku nampak gambar yang di-edit nie......

Awesome..Smart...Creative..
 Ehh,itu jak lha aku mau share, just see the photos that I edit *kasi butul bi ku nong.. :D

GHAZALIANSZZ

Aku suka gambar nie. Smart aku editkan.. HAHA.Nie di playground batu 8.

Ehh.Ala,rindunya sama dorang bha.Paling dirindu sama itu BFF,si pendek.Ndak lupa jugak president class. :)

Itu jak ehh.Bai,assalamualaikum <3


Now I Know
Saturday, 23 November 2013 ϟ 07:22 ϟ 0 sweets

Assalamualaikum . Semuanya sudah jelas.Sekarang aku tahu dengan terang lagi jelas tanpa spek mata yang berkanta mahu pun tidak.Aiiseh pandai aku berkata-kata . Bha , searang nie , semua kisahmu aku tahu wahai farhan ! Ok . I just want to say to you farhan , that I hate you boy ! Kau tau sebab apa ?

Sebab aku JELES . :'(
Ehh . Tolonglah ! -_- . "Apalah kurangnya aku nie Sarah sampai kau nda terima aku?" kata-kata tu aku akan ingat selamanya.Aku ingat lagi 1 perkara , hari tu kita contact . Masa tu , aku masi lagi di maktab . Kita contact . Lepas tu kau heboh dengan budak kelas 1 Berlian(2013) kau cakap yang kita selalu calling , lepas tu kau bagitau yang kita kaple .. Lepas berita tu sampai sama aku .. Aku sms kau ...Aku maki-maki kau . Jahatkan aku Farhan ? Sanggup buat kau macam tu ? Kenapa kau ndak balas dengan kata-kata yang pedas? Ya , sebagai balasan aku buat kau begitu . Bha , now , you have a new life *butul ka inglish ku tu ? kasi butul yha kalau salah . Ehh .. malas sua mau ckp pasal dia ..Bai . Assalamualaikum


OLD

Apple Pie★

Assalamualaikum.Welcome to my world.Coming with smile.Back with smile.Just enjoy.



Orange Caramel★



Crunchy Cream★

Entry Princess ϟ Linkies

Berry Licious★

Template By: Nurul Ain
Others: